Mäki-Mantila: Sukunimi-info

Mäki-Mantila

Tietoja sukunimestä Mäki-Mantila

Mäki-Mantila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Mäki-Mantila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2014 101

v. 2016 101

v. 2018 98

v. 2020 92

v. 2022 96

v. 2023 97

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Mantila on sijalla 6 832. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Mantila on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Mäki-Mantilat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Mäki-Mantilan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Mäki-Mantila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Mäki-Mantila

Mäki-Mantila (paikannimi)

Mäki-Mantila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäki-Mantila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Mäki-Mantilat ulkomailla

Ruotsissa Mäki-Mantila oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Мантила ("Mjaki-Mantila") tarkoittaa nimeä Mäki-Mantila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Mandila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäki-Mantila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Mantila tai Maeki-Mantila, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Mantila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäki-Mantila, Finland.

©Tuomas Salste