Mäki-Penttilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Penttilä

Mäki-Penttilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mäki-Penttilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 64

v. 2016 64

v. 2017 65

v. 2018 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Penttilä on noin sijalla 9 300. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Penttilä on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mäki-Penttilä

Mäki-Penttilä (paikannimi)

Mäki-Penttilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäki-Penttilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Пенттиля ("Mjaki-Penttilja") tarkoittaa nimeä Mäki-Penttilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Pentilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäki-Penttilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Penttila tai Maeki-Penttilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Penttilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mäki-Penttilä, Finland.

©Tuomas Salste