Mäki-Petäjä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Petäjä

Mäki-Petäjä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mäki-Petäjien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 90

v. 2015 92

v. 2016 92

v. 2017 93

v. 2018 93

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Petäjä on noin sijalla 7 100. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Petäjä on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mäki-Petäjä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mäki-Petäjä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mäki-Petäjä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 33 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mäki-Petäjiä on 93.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mäki-Petäjiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Mäki-Petäjän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Петяя ("Mjaki-Petjaja") tarkoittaa nimeä Mäki-Petäjä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Petäiä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäki-Petäjä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Petaja tai Maeki-Petaejae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Petäjä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mäki-Petäjä, Finland.

©Tuomas Salste