Mäki-Soini: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Soini

Mäki-Soini on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mäki-Soinien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

v. 2017 35

v. 2018 34

v. 2019 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Soini on sijalla 14 781. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Mäki-Soini

Mäki-Soini (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäki-Soini on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäki-Soini jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäki-Soini esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäki-Soinintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Сойни ("Mjaki-Soini") tarkoittaa nimeä Mäki-Soini. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Soinj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäki-Soini olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Soini tai Maeki-Soini, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Soini

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäki-Soini, Finland.

©Tuomas Salste