Mäkikallio: Sukunimi-info

Mäkikallio

Tietoja sukunimestä Mäkikallio

Mäkikallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mäkikallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 35

v. 2020 35

v. 2022 34

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkikallio on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mäkikallio ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Mäkikallio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mäkikallio on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Mäkikallio. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Mäkikallio

Mäkikallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäkikallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäkikallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäkikallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäkikallio, Mäkikalliogränden, Mäkikalliogården, Mäkikallionkuja, Mäkikallionpiha, Mäkikalliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякикаллио ("Mjakikallio") tarkoittaa nimeä Mäkikallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mekikallio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäkicalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäkikallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Makikallio tai Maekikallio, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkikallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäkikallio, Finland.

©Tuomas Salste