Mäkimartti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkimartti

Mäkimartti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mäkimartti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 102

v. 2014 137

v. 2015 134

v. 2016 138

v. 2017 137

v. 2018 137

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkimartti on noin sijalla 5 200.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mäkimartti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mäkimartti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mäkimartti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 63 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mäkimartti-nimisiä on 137.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякимартти ("Mjakimartti") tarkoittaa nimeä Mäkimartti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäkimartj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäkimartti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Makimartti tai Maekimartti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkimartti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mäkimartti, Finland.

©Tuomas Salste