Makslahti: Sukunimi-info

Makslahti

Tietoja sukunimestä Makslahti

Makslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Makslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

v. 2017 37

v. 2018 37

v. 2019 38

v. 2020 38

v. 2021 38

v. 2022 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Makslahti on sijalla 13 952. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Makslahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1936

Sana Makslahti tai Makslahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Makslahti

Makslahti Karjalassa
(karttanimi)
Katuosoitteissa

Nimi Makslahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Makslahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Makslahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Makslahdenkatu, Makslahdenpolku, Makslahdentie, Makslahtivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Makslahdet ulkomailla

Ruotsissa Makslahti oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Макслахти tarkoittaa nimeä Makslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maxlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Makslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maksim Makslahti.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Makslahti, Finland.

©Tuomas Salste