Maksniemi: Sukunimi-info

Maksniemi

Tietoja sukunimestä Maksniemi

Maksniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Maksniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 31

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maksniemi on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Maksniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Maksniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Maksniemi on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Maksniemi

Maksniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Maksniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Maksniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Maksniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Maksniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Максниеми ("Maksnijemi") tarkoittaa nimeä Maksniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maxniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Maksniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maksim Maksniemi.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Maksniemi, Finland.

©Tuomas Salste