Malkakorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Malkakorpi

Malkakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Malkakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 34 max

v. 1985 38

v. 2015 39

v. 2016 40

v. 2017 40

v. 2018 40

v. 2019 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Malkakorpi on sijalla 13 152. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Malkakorpia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Malkakorven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1950–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Malkakorpi

Malkakorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Malkakorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Malkakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Malkakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Malkakorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Малкакорпи tarkoittaa nimeä Malkakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Malgacorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Malkakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Malte Malkakorpi tai Malin Malkakorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Malkakorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Malkakorpi, Finland.

©Tuomas Salste