Mälkiäinen: Sukunimi-info

Mälkiäinen

Tietoja sukunimestä Mälkiäinen

Mälkiäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mälkiäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 28

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 29

v. 2018 28

v. 2019 29

v. 2020 28

v. 2021 28

v. 2022 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mälkiäinen on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Mälkiäinen

Mälkiäinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Mälkiäinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mälkiäinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mälkiäinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mälkiäistentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мялькияйнен ("Mjalkijainen") tarkoittaa nimeä Mälkiäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Melkieinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mälgiäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mälkiäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Malkiainen tai Maelkiaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mälkiäinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mälkiäinen, Finland.

©Tuomas Salste