Malmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Malmi

Malmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Malmi.

Malmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 823 max

v. 1985 821

v. 2014 835

v. 2015 833

v. 2016 839

v. 2017 841

v. 2018 841

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Malmi on noin sijalla 1 000.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Malmi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Malmi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Malmi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Malmeja on 841.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Malmeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 89 Malmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Malmien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Virolahti (12 henkeä), Merikarvia (6), Helsinki (5) sekä Lapua (5). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Malmi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 45.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1944
Yritykset
perust. –2016

Sana Malmi tai Malmin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Malmi

Malmi (paikannimi)Katuosoitteissa

Malmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Malmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Malmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Malmikatu, Malmikuja, Malmin asematie, Malmin kalmistotie, Malmin kauppatie, Malmin lentoasema, Malmin Lentoasema Rak, Malmin raitti, Malminkaari, Malminkatu, Malminkuja, Malminpolku, Malminrinne, Malmintie, Malmiportti, Malmitie, Otto Malminkatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Malmi

Malmi on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Malmit ulkomailla

Ruotsissa Malmi oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Малми tarkoittaa nimeä Malmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Malak Malmi tai Malik Malmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Malmi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Malmi, Finland.

©Tuomas Salste