Malviniemi: Sukunimi-info

Malviniemi

Tietoja sukunimestä Malviniemi

Malviniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Malviniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 27

v. 2020 26

v. 2022 27

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Malviniemi on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Malviniemi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Malviniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Malviniemi

Malviniemi (paikannimi)

Malviniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Malviniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Малвиниеми ("Malvinijemi") tarkoittaa nimeä Malviniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Malfwiniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Malviniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Malviina Malviniemi tai Malte Malviniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Malviniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Malviniemi, Finland.

©Tuomas Salste