Mankila: Sukunimi-info

Mankila

Tietoja sukunimestä Mankila

Mankila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mankila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 1985 31

v. 2015 40

v. 2018 40

v. 2020 41

v. 2022 38

v. 2023 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mankila on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mankila ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Mankila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mankila on suojattu 1948 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Mankila. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Mankila-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Mankila

Mankila
(paikannimi)
Mankila Karjalassa
(karttanimi)

Mankila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mankila esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mankila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mankila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mankilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Манкила tarkoittaa nimeä Mankila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manu Mankila tai Manna Mankila.

Samankaltaisia nimiä kuin Mankila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mankila, Finland.

©Tuomas Salste