Mankisenmaa: Sukunimi-info

Mankisenmaa

Tietoja sukunimestä Mankisenmaa

Mankisenmaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mankisenmaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 1985 23

v. 2015 29

v. 2018 29

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mankisenmaa on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mankisenmaa ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mankisenmaa on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mankisenmaa

Mankisenmaa (paikannimi)

Mankisenmaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mankisenmaa jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Манкисенмаа tarkoittaa nimeä Mankisenmaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mankisenmā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mangisenma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mankisenmaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manu Mankisenmaa tai Manna Mankisenmaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Mankisenmaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mankisenmaa, Finland.

©Tuomas Salste