Mannerkorpi: Sukunimi-info

Mannerkorpi

Tietoja sukunimestä Mannerkorpi

Mannerkorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mannerkorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 44 max

v. 1985 36

v. 2015 43

v. 2018 40

v. 2020 39

v. 2022 35

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mannerkorpi on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mannerkorpi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mannerkorpi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1966

Vuosina 1956–1966 kuolleet Mannerkorvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Mannerkorven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Mannerkorpi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925
Yritykset
perust. –1991

Sana Mannerkorpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маннеркорпи tarkoittaa nimeä Mannerkorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mannergorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mannerkorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manne Mannerkorpi tai Manna Mannerkorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mannerkorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mannerkorpi, Finland.

©Tuomas Salste