Mannerkoski: Sukunimi-info

Mannerkoski

Tietoja sukunimestä Mannerkoski

Mannerkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Mannerkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 37 max

v. 1985 48

v. 2014 71

v. 2016 69

v. 2018 70

v. 2020 70

v. 2022 71

v. 2023 70

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mannerkoski on sijalla 8 832.

Verrattuna muihin sukunimiin Mannerkoski on melko pitkä nimi.

Mannerkoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mannerkoski on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910
Yritykset
perust. 1982

Sana Mannerkoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mannerkoski

Mannerkoski (paikannimi)

Mannerkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on koski.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mannerkoski jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маннеркоски tarkoittaa nimeä Mannerkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mannergoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mannerkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manne Mannerkoski tai Manna Mannerkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Mannerkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mannerkoski, Finland.

©Tuomas Salste