Mannikainen: Sukunimi-info

Mannikainen

Tietoja sukunimestä Mannikainen

Mannikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mannikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 1985 35

v. 2015 33

v. 2018 34

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mannikainen on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mannikainen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mannikainen on melko pitkä nimi.

1500-luku

Mannikainen
1543–1564

Nimi Mannikainen on ollut käytössä jo kauan sitten. Sen tiedetään esiintyneen vuosina 1543–1564 oheiseen karttaan merkityllä alueella tai alueilla. Nimeä on voinut olla muuallakin. Tiedot tuolta ajalta ovat puutteellisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Манникайнен tarkoittaa nimeä Mannikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mannikainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mannicain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mannikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manna Mannikainen tai Manne Mannikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mannikainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mannikainen, Finland.

©Tuomas Salste