Mannola: Sukunimi-info

Mannola

Tietoja sukunimestä Mannola

Mannola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mannola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 1985 29

v. 2015 28

v. 2018 26

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mannola on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mannola ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Mannola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mannola on suojattu 1928 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Mannola

Mannola
(paikannimi)
Mannola Karjalassa
(karttanimi)

Mannola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mannola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mannola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mannola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mannolantie, Mannolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маннола tarkoittaa nimeä Mannola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manna Mannola tai Manne Mannola.

Samankaltaisia nimiä kuin Mannola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mannola, Finland.

©Tuomas Salste