Mansikkaharju: Sukunimi-info

Mansikkaharju

Tietoja sukunimestä Mansikkaharju

Mansikkaharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mansikkaharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 16

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mansikkaharju on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mansikkaharju ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mansikkaharju on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mansikkaharju

Mansikkaharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Mansikkaharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mansikkaharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mansikkaharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mansikkaharju, Mansikkaharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мансиккахарью tarkoittaa nimeä Mansikkaharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mansikaharju.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mansickahariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mansikkaharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manu Mansikkaharju tai Manna Mansikkaharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Mansikkaharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mansikkaharju, Finland.

©Tuomas Salste