Mansikkaharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mansikkaharju

Mansikkaharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mansikkaharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 16

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mansikkaharju on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mansikkaharju on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mansikkaharju

Mansikkaharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Mansikkaharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mansikkaharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mansikkaharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mansikkaharju, Mansikkaharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мансиккахарью tarkoittaa nimeä Mansikkaharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mansickahariu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mansikkaharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manu Mansikkaharju tai Manda Mansikkaharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Mansikkaharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mansikkaharju, Finland.

©Tuomas Salste