Mansikkamaa: Sukunimi-info

Mansikkamaa

Tietoja sukunimestä Mansikkamaa

Mansikkamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mansikkamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 22

v. 2015 26

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 29

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mansikkamaa on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mansikkamaa ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mansikkamaa on melko pitkä nimi.

Mansikkamaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mansikkamaa on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Mansikkamaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Mansikkamaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Mansikkamaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Mansikkamaa

Mansikkamaa
(paikannimi)
Mansikkamaa Karjalassa
(karttanimi)

Mansikkamaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mansikkamaa esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mansikkamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мансиккамаа tarkoittaa nimeä Mansikkamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mansikamā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mansickama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mansikkamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manu Mansikkamaa tai Manna Mansikkamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Mansikkamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mansikkamaa, Finland.

©Tuomas Salste