Mansikkamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mansikkamäki

Mansikkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on nimeltään Mansikkamäki.

Mansikkamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 581 max

v. 1985 584

v. 2014 654

v. 2015 648

v. 2016 645

v. 2017 647

v. 2018 642

v. 2019 635

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mansikkamäki on sijalla 1 357.

Verrattuna muihin sukunimiin Mansikkamäki on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Mansikkamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 57 Mansikkamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mansikkamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ikaalisten maalaiskunta (5 henkeä), Tampere (4), Kiukainen (4), Kurikka (4) sekä Laihia (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mansikkamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mansikkamäki

Mansikkamäki (paikannimi)Mansikkamäki (karttanimi)

Mansikkamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 184 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mansikkamäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mansikkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mansikkamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mansikkamäenkatu, Mansikkamäenpolku, Mansikkamäenraitti, Mansikkamäentie, Mansikkamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mansikkamäet ulkomailla

Ruotsissa Mansikkamäki oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мансиккамяки ("Mansikkamjaki") tarkoittaa nimeä Mansikkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mansikameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mansickamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mansikkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mansikkamaki tai Mansikkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manu Mansikkamäki tai Manna Mansikkamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Mansikkamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mansikkamäki, Finland.

©Tuomas Salste