Mansikkaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mansikkaniemi

Mansikkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mansikkaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 78 max

v. 1985 84

v. 2014 97

v. 2015 101

v. 2016 101

v. 2017 103

v. 2018 104

v. 2019 104

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mansikkaniemi on sijalla 6 476.

Verrattuna muihin sukunimiin Mansikkaniemi on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1958–1967

Sana Mansikkaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mansikkaniemi

Mansikkaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mansikkaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mansikkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mansikkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mansikkaniemenkuja, Mansikkaniementie, Mansikkaniemi, Mansikkaniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мансикканиеми ("Mansikkanijemi") tarkoittaa nimeä Mansikkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mansikaniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mansickaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mansikkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manu Mansikkaniemi tai Manna Mansikkaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mansikkaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mansikkaniemi, Finland.

©Tuomas Salste