Mansikkaviita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mansikkaviita

Mansikkaviita on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mansikkaviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 1985 123

v. 2014 154

v. 2015 158

v. 2016 158

v. 2017 158

v. 2018 156

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mansikkaviita on noin sijalla 4 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Mansikkaviita on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mansikkaviita on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mansikkaviita on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mansikkaviita ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mansikkaviitoja on 156.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mansikkaviitoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Mansikkaviidan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mansikkaviita

Mansikkaviita (paikannimi)Katuosoitteissa

Mansikkaviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mansikkaviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mansikkaviita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mansikkaviita. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мансиккавийта ("Mansikkavijta") tarkoittaa nimeä Mansikkaviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mansickafwijta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mansikkaviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manu Mansikkaviita tai Manda Mansikkaviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Mansikkaviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mansikkaviita, Finland.

©Tuomas Salste