Mantovaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mantovaara

Mantovaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mantovaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 66

v. 2017 68

v. 2018 67

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mantovaara on noin sijalla 9 100. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Mantovaara

Mantovaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Mantovaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mantovaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mantovaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mantovaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mantovaarat ulkomailla

Ruotsissa Mantovaara oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мантоваара tarkoittaa nimeä Mantovaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mandofwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mantovaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manta Mantovaara tai Manu Mantovaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Mantovaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mantovaara, Finland.

©Tuomas Salste