Mäntsälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntsälä

Mäntsälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäntsälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 37

v. 2017 38

v. 2018 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntsälä on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1876–1939
Yritykset
perust. –2016

Sana Mäntsälä tai Mäntsälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mäntsälä

Mäntsälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntsälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäntsälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntsälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntsälänkuja, Mäntsäläntie, Mäntsälävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтсяля ("Mjantsjalja") tarkoittaa nimeä Mäntsälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändzälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntsälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantsala tai Maentsaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mäntsälä, Finland.

©Tuomas Salste