Mäntyaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntyaho

Mäntyaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäntyahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 25 max

v. 1985 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Paikannimi Mäntyaho

Mäntyaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntyaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 99 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäntyaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntyaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntyaho, Mäntyahonraitti, Mäntyahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюахо ("Mjantjuaho") tarkoittaa nimeä Mäntyaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mänd’ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntyaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantyaho tai Maentyaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntyaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mäntyaho, Finland.

©Tuomas Salste