Mäntyaho: Sukunimi-info

Mäntyaho

Tietoja sukunimestä Mäntyaho

Mäntyaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Mäntyahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 25 max

v. 1985 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Mäntyaho

Mäntyaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntyaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 99 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäntyaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntyaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntyaho, Mäntyahonraitti, Mäntyahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюахо ("Mjantjuaho") tarkoittaa nimeä Mäntyaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mentiaho.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäntyaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantyaho tai Maentyaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntyaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäntyaho, Finland.

©Tuomas Salste