Mäntykangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntykangas

Mäntykangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mäntykankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 78 max

v. 1985 71

v. 2014 119

v. 2015 113

v. 2016 114

v. 2017 115

v. 2018 116

v. 2019 116

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntykangas on sijalla 5 967.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäntykangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mäntykankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Mäntykankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mäntykangas

Mäntykangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntykangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 110 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäntykangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntykangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntykangas, Mäntykankaan metsätiet, Mäntykankaankatu, Mäntykankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mäntykankaat ulkomailla

Ruotsissa Mäntykangas oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюкангас ("Mjantjukangas") tarkoittaa nimeä Mäntykangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mentikangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿcangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäntykangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantykangas tai Maentykangas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntykangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäntykangas, Finland.

©Tuomas Salste