Mäntykorpi: Sukunimi-info

Mäntykorpi

Tietoja sukunimestä Mäntykorpi

Mäntykorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mäntykorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 46 max

v. 1985 41

v. 2015 40

v. 2018 35

v. 2020 35

v. 2022 35

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntykorpi on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mäntykorpi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Mäntykorpi

Mäntykorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntykorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäntykorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntykorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntykorvenkuja, Mäntykorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mäntykorvet ulkomailla

Ruotsissa Mäntykorpi oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюкорпи ("Mjantjukorpi") tarkoittaa nimeä Mäntykorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mentikorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿcorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäntykorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantykorpi tai Maentykorpi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntykorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäntykorpi, Finland.

©Tuomas Salste