Mäntynenä
Mäntynenä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.
Mäntynenä-nimisten lukumäärä eri vuosina:
v. 1970 49 max
v. 1985 43
v. 2015 48
v. 2018 49
v. 2020 49
v. 2022 48
v. 2023 46
Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.
Sukunimien yleisyyslistalla Mäntynenä on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mäntynenä ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.
Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Mäntynenä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.
Mäntynenä (paikannimi) | Katuosoitteissa |
Mäntynenä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.
Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäntynenä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.
Sana Mäntynenä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntynenä. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.
Ruotsissa Mäntynenä oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2022.
Venäjäksi Мянтюненя ("Mjantjunenja") tarkoittaa nimeä Mäntynenä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.
Latviaksi nimi kirjoitetaan Mentinene.
Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿnenä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäntynenä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.
Nimi kirjoitetaan joskus Mantynena tai Maentynenae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.
Släktnamnet / Surname Mäntynenä, Finland.
©Tuomas Salste