Mäntyranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntyranta

Mäntyranta on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mäntyrantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 105 max

v. 1985 106

v. 2014 130

v. 2015 126

v. 2016 124

v. 2017 126

v. 2018 127

v. 2019 128

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntyranta on sijalla 5 501.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1916

Mäntyrantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Mäntyrannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mäntyranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mäntyranta

Mäntyranta (paikannimi)Mäntyranta (karttanimi)

Mäntyranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 61 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mäntyranta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäntyranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mäntyranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntyrannankuja, Mäntyrannanpolku, Mäntyrannantie, Mäntyranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mäntyrannat ulkomailla

Ruotsissa Mäntyranta oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюранта ("Mjantjuranta") tarkoittaa nimeä Mäntyranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mentiranta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäntyranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantyranta tai Maentyranta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntyranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäntyranta, Finland.

©Tuomas Salste