Mäntysalmi: Sukunimi-info

Mäntysalmi

Tietoja sukunimestä Mäntysalmi

Mäntysalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mäntysalmien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 1985 22

v. 2015 27

v. 2018 29

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntysalmi on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mäntysalmi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Mäntysalmi

Mäntysalmi (paikannimi)

Mäntysalmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäntysalmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюсалми ("Mjantjusalmi") tarkoittaa nimeä Mäntysalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mentisalmi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿsalmj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäntysalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantysalmi tai Maentysalmi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntysalmi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäntysalmi, Finland.

©Tuomas Salste