Mäntytörmä: Sukunimi-info

Mäntytörmä

Tietoja sukunimestä Mäntytörmä

Mäntytörmä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mäntytörmä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 1985 20

v. 2015 25

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntytörmä on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mäntytörmä ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Mäntytörmä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mäntytörmä on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Mäntytörmä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтютёрмя ("Mjantjutjormja") tarkoittaa nimeä Mäntytörmä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mentiterme.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿtörmä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäntytörmä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantytorma tai Maentytoermae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntytörmä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäntytörmä, Finland.

©Tuomas Salste