Mäntyvuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntyvuo

Mäntyvuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäntyvoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 1985 8

v. 2015 22

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntyvuo on noin sijalla 20 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäntyvoiden enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Mäntyvuot ulkomailla

Ruotsissa Mäntyvuo oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтювуо ("Mjantjuvuo") tarkoittaa nimeä Mäntyvuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mänd’fwoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntyvuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantyvuo tai Maentyvuo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntyvuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mäntyvuo, Finland.

©Tuomas Salste