Märijärvi: Sukunimi-info

Märijärvi

Tietoja sukunimestä Märijärvi

Märijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Märijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 72

v. 2016 73

v. 2017 74

v. 2018 75

v. 2019 75

v. 2020 75

v. 2021 74

v. 2022 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Märijärvi on sijalla 8 535. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Märijärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Märijärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Märijärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Märijärviä on 73.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Märijärviä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Märijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Märijärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Märijärvi

Märijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Märijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Märijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Märijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Märijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяриярви ("Mjarijarvi") tarkoittaa nimeä Märijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Merijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Merijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Märijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Marijarvi tai Maerijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Märta Märijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Märijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Märijärvi, Finland.

©Tuomas Salste