Marjakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marjakangas

Marjakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Marjakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 291 max

v. 1985 297

v. 2014 411

v. 2015 416

v. 2016 417

v. 2017 417

v. 2018 416

v. 2019 414

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjakangas on sijalla 2 025.

Verrattuna muihin sukunimiin Marjakangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Marjakangas on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Marjakangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Marjakangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 102 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Marjakankaita on 414.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Marjakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Marjakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Marjakankaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (6 henkeä), Haapajärvi (4) sekä Helsinki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Marjakangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Marjakangas

Marjakangas (paikannimi)Marjakangas (karttanimi)

Marjakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 47 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Marjakangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Marjakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Marjakankaat ulkomailla

Ruotsissa Marjakangas oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьякангас tarkoittaa nimeä Marjakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Marjakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marja Marjakangas tai Mark Marjakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjakangas, Finland.

©Tuomas Salste