Marjakoski: Sukunimi-info

Marjakoski

Tietoja sukunimestä Marjakoski

Marjakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Marjakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2014 100

v. 2016 101

v. 2018 102

v. 2020 100

v. 2022 100

v. 2023 99

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjakoski on sijalla 6 720. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 347.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Marjakoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Marjakoski

Marjakoski
(paikannimi)
Marjakoski Karjalassa
(karttanimi)

Marjakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Marjakoski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Marjakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjakoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьякоски tarkoittaa nimeä Marjakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariacoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marja Marjakoski tai Mark Marjakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjakoski, Finland.

©Tuomas Salste