Marjamaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marjamaa

Marjamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Marjamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 448 max

v. 1985 436

v. 2014 460

v. 2015 460

v. 2016 465

v. 2017 464

v. 2018 468

v. 2019 463

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjamaa on sijalla 1 847.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Marjamaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Marjamaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Marjamaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (9 henkeä), Rovaniemen maalaiskunta (3), Oulu (3), Paavola (3), Kemi (3) sekä Kokkola (3). Lähes kaikki asuivat Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Marjamaa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1920
Yritykset
perust. –2016

Sana Marjamaa tai Marjamaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Marjamaa

Marjamaa (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjamaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjamaa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjamaa, Marjamaankatu, Marjamaavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Marjamaat ulkomailla

Ruotsissa Marjamaa oli 71 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Norjassa Marjamaa oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Marjamaat Pohjoismaissa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 125 henkeä, joiden sukunimi oli MARJAMAA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьямаа tarkoittaa nimeä Marjamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Marjamā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marja Marjamaa tai Mark Marjamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjamaa, Finland.

©Tuomas Salste