Marjamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marjamäki

Marjamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleinen. Noin joka 4 700:s suomalainen on nimeltään Marjamäki.

Marjamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 223 max

v. 1985 1 169

v. 2014 1 204

v. 2015 1 206

v. 2016 1 198

v. 2017 1 191

v. 2018 1 182

v. 2019 1 176

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjamäki on sijalla 755.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Marjamäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Marjamäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Marjamäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 11 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Marjamäkiä on 1 176.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Marjamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 151 Marjamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Marjamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (10 henkeä), Helsinki (8) sekä Pori (7). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Marjamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 82.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1942
Yritykset
perust. –2017

Sana Marjamäki tai Marjamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Marjamäki

Marjamäki (paikannimi)Marjamäki (karttanimi)

Marjamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 220 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Marjamäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Marjamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjamäenkatu, Marjamäenkuja, Marjamäenpolku, Marjamäentie, Marjamäki, Marjamäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Marjamäet ulkomailla

Ruotsissa Marjamäki oli 54 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьямяки ("Marjamjaki") tarkoittaa nimeä Marjamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Marjameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Marjamaki tai Marjamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marja Marjamäki tai Mark Marjamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjamäki, Finland.

©Tuomas Salste