Marjasalo: Sukunimi-info

Marjasalo

Tietoja sukunimestä Marjasalo

Marjasalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Marjasalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 27

v. 2015 29

v. 2018 30

v. 2020 30

v. 2022 28

v. 2023 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjasalo on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Marjasalo ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Marjasalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Marjasalo on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Marjasalo

Marjasalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjasalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjasalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjasalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjasalontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьясало tarkoittaa nimeä Marjasalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariasalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjasalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marja Marjasalo tai Mark Marjasalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjasalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjasalo, Finland.

©Tuomas Salste