Marjasuo: Sukunimi-info

Marjasuo

Tietoja sukunimestä Marjasuo

Marjasuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Marjasoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 16

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Marjasuo. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Marjasuota. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Marjasuo

Marjasuo
(paikannimi)
Marjasuo Karjalassa
(karttanimi)

Marjasuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 40 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Marjasuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjasuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Marjasuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjasuo, Marjasuonpolku, Marjasuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьясуо tarkoittaa nimeä Marjasuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariasoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjasuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marja Marjasuo tai Mark Marjasuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjasuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjasuo, Finland.

©Tuomas Salste