Marjavaara: Sukunimi-info

Marjavaara

Tietoja sukunimestä Marjavaara

Marjavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Marjavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 11

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Marjavaara

Marjavaara
(paikannimi)
Marjavaara Karjalassa
(karttanimi)

Marjavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Marjavaara esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Marjavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjavaarankuja, Marjavaarantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Marjavaarat ulkomailla

Ruotsissa Marjavaara oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьяваара tarkoittaa nimeä Marjavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Marjavāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariafwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marja Marjavaara tai Mark Marjavaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjavaara, Finland.

©Tuomas Salste