Marjo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marjo

Marjo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Marjojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 69

v. 2016 70

v. 2017 68

v. 2018 69

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjo on noin sijalla 8 900. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1926
Yritykset
perust. 1958–2016

Sana Marjo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Marjo

Marjo (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjomaantie, Marjonpisto, Marjontie, Marjotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Marjo

Marjo on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Marjo oli yhtenä etunimenä 11 730 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 230:s nainen oli etunimeltään Marjo. Juuri etunimenä Marjo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 69 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (10 365 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 365).

Marjot ulkomailla

Tšekissä Marjo oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьо tarkoittaa nimeä Marjo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Marjo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marja Marjo tai Marc Marjo.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Marjo, Finland.

©Tuomas Salste