Marjo: Sukunimi-info

Marjo

Tietoja sukunimestä Marjo

Marjo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Marjojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2014 70

v. 2016 70

v. 2018 69

v. 2020 70

v. 2022 68

v. 2023 66

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjo on sijalla 9 250. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1926
Yritykset
perust. –2017

Sana Marjo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Marjo

Marjo (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjomaantie, Marjonpisto, Marjontie, Marjotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Marjo

Marjo on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Marjo oli yhtenä etunimenä 11 557 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 240:s nainen oli etunimeltään Marjo. Juuri etunimenä Marjo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 66 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (10 197 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1 360).

Marjot ulkomailla

Tšekissä Marjo oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2017.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьо tarkoittaa nimeä Marjo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marje Marjo tai Mark Marjo.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjo, Finland.

©Tuomas Salste