Marjokorpi: Sukunimi-info

Marjokorpi

Tietoja sukunimestä Marjokorpi

Marjokorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Marjokorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 25

v. 2015 46

v. 2018 49

v. 2020 51

v. 2022 50

v. 2023 50

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjokorpi on sijalla 11 378.

Marjokorpien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Marjokorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Marjokorpi on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Marjokorpi

Marjokorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjokorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjokorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjokorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjokorpi, Marjokorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьокорпи tarkoittaa nimeä Marjokorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariocorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjokorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marjo Marjokorpi tai Mark Marjokorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjokorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjokorpi, Finland.

©Tuomas Salste