Marjusaari: Sukunimi-info

Marjusaari

Tietoja sukunimestä Marjusaari

Marjusaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Marjusaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2014 54

v. 2016 54

v. 2018 53

v. 2020 54

v. 2022 53

v. 2023 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjusaari on sijalla 10 886. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Marjusaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Marjusaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Marjusaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Marjusaaria on 53.

Asuinpaikat 1957–1969 kuolleilla

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Marjusaaret asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Marjusaaren kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Marjusaari. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Marjusaari

Marjusaari (paikannimi)

Marjusaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Marjusaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьюсаари tarkoittaa nimeä Marjusaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Marjusāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariusarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Marjusaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marju Marjusaari tai Mark Marjusaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjusaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marjusaari, Finland.

©Tuomas Salste