Märkjärvi: Sukunimi-info

Märkjärvi

Tietoja sukunimestä Märkjärvi

Märkjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Märkjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 39

v. 2020 39

v. 2022 38

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Märkjärvi on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Märkjärvi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Märkjärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Märkjärvi

Märkjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Märkjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Märkjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Märkjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Märkjärvenpolku, Märkjärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяркъярви ("Mjarkjarvi") tarkoittaa nimeä Märkjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Merkjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mergierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Märkjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Markjarvi tai Maerkjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Märta Märkjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Märkjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Märkjärvi, Finland.

©Tuomas Salste