Markki: Sukunimi-info

Markki

Tietoja sukunimestä Markki

Markki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Markki-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2018 48

v. 2020 45

v. 2022 43

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Markki on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Markki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Markki

Markki (paikannimi)Katuosoitteissa

Markki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Markki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Markki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Markintie, Markkisgränden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маркки tarkoittaa nimeä Markki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Marki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Markj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Markki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Markko Markki tai Marke Markki.

Samankaltaisia nimiä kuin Markki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Markki, Finland.

©Tuomas Salste