Markunmäki: Sukunimi-info

Markunmäki

Tietoja sukunimestä Markunmäki

Markunmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Markunmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 18

v. 2015 24

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Markunmäki on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Markunmäki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Markunmäki

Markunmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Markunmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Markunmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Markunmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Markunmäentie, Markunmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маркунмяки ("Markunmjaki") tarkoittaa nimeä Markunmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Markunmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Margunmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Markunmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Markunmaki tai Markunmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Markus Markunmäki tai Marke Markunmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Markunmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Markunmäki, Finland.

©Tuomas Salste