Maronen: Sukunimi-info

Maronen

Tietoja sukunimestä Maronen

Maronen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Marosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 95

v. 2015 94

v. 2016 93

v. 2017 92

v. 2018 92

v. 2019 92

v. 2020 92

v. 2021 94

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maronen on sijalla 7 029. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884–1924

Marosia tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Marosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Maronen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kuusi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Maronen. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Marosta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Maronen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Maronen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Maroset ulkomailla

Ruotsissa Maronen oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маронен tarkoittaa nimeä Maronen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Maronens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maroin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Maronen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mark Maronen tai Mary Maronen.

Samankaltaisia nimiä kuin Maronen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Maronen, Finland.

©Tuomas Salste