Marski: Sukunimi-info

Marski

Tietoja sukunimestä Marski

Marski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Marskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 36

v. 2020 36

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marski on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Marski ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Marskeja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Marskin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Marskia. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942
Yritykset
perust. 1958–2019

Sana Marski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Marski osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Marski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marskinkaarre, Marskinkatu, Marskinpolku, Marskintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Marskit ulkomailla

Puolassa Marski oli 75 ihmisen sukunimi vuonna 2023. Nimi on Puolassa lähinnä miesten sukunimi.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 104 henkeä, joiden sukunimi oli MARSKI. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марски tarkoittaa nimeä Marski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mark Marski tai Mary Marski.

Samankaltaisia nimiä kuin Marski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Marski, Finland.

©Tuomas Salste