Martinpelto: Sukunimi-info

Martinpelto

Tietoja sukunimestä Martinpelto

Martinpelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Martinpeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 1985 23

v. 2015 24

v. 2018 22

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Martinpelto on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Martinpelto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Martinpelto on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Martinpelto. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Martinpeltoa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Martinpelto

Martinpelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Martinpelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Martinpelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Martinpelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Martinpellonkatu, Martinpellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Martinpellot ulkomailla

Ruotsissa Martinpelto oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мартинпельто tarkoittaa nimeä Martinpelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Martinbeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Martinpelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martinpelto tai Martina Martinpelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Martinpelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Martinpelto, Finland.

©Tuomas Salste