Martinpelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Martinpelto

Martinpelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Martinpeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 1985 23

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Martinpelto on sijalla 21 274. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Martinpelto on melko pitkä nimi.

Paikannimi Martinpelto

Martinpelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Martinpelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Martinpelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Martinpelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Martinpellonkatu, Martinpellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мартинпельто tarkoittaa nimeä Martinpelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Martinbeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Martinpelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martinpelto tai Martina Martinpelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Martinpelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Martinpelto, Finland.

©Tuomas Salste